Depozitarea și consumul ciocolatei

Cum se păstrează ciocolata

 

În mod ideal, ciocolata ar trebui depozitată într-un loc ușor răcoros, uscat și întunecat, departe de mirosuri și parfumuri intense, ferită de lumina directă a soarelui, și protejată de umiditate relativ înaltă (înaltă înseamnă peste 65%). În mod optim, ar trebui păstrată la 12-20°C (60-70° Fahrenheit), așa că nu este neapărat nevoie să fie pusă în frigider. În aceste circumstanțe ideale, ciocolata neagră poate fi păstrată până la un an și jumătate, dar bineînțeles data de expirare depinde, de asemenea, de diferitele toppinguri ale fiecărei ciocolate. De aceea în cazul anumitor combinații putem garanta calitatea originală doar timp de patru luni. Ciocolata albă și cu lapte nu poate fi păstrată la fel de mult ca și ciocolata neagră, i.e. în general nu mai mult de un an. Ambalajul transparent de plastic cu bandă adezivă în jurul fiecărei ciocolate are ca scop reînchiderea pachetului în cazul în care delicatesa nu a fost consumată de prima dată, pentru a proteja ciocolata de umiditate.

 

Cum se degustă ciocolata

 

Înainte de degustare, este recomandabil ca ciocolata să fie ținută ceva timp la temperatura camerei dacă a fost depozitată într-un loc răcoros înainte. Temperatura optimă pentru a fi consumată este de 20°C (70°Fahrenheit). După ce ați deschis ambalajul, examinați suprafața ciocolatei cu atenție! Ar trebui să aibă un fel de strălucire și luciu. Apoi verificați mirosul! Ar trebui să puteți mirosi aroma ciocolatei pure amestecate cu mirosul toppingurilor alese. În special dacă ciocolata este presărată cu fructe congelate și uscate, ar trebui să aibă același miros ca și cel al fructelor proaspete. În cele din urmă, aruncați o privire la ciocolata în sine: fiecare ciocolată chocoMe este o promisiune pentru o experiență vizuală și estetică neobișnuită!

 

Acum este momentul să o degustați! Rupeți o bucățică și ascultați sunetul: trebuie să aibă un sunet clar, caracteristic, o pocnitură ascuțită, cauzat de structura glazurată a untului de cacao. Pocnitura trebuie să fie directă și ciocolata nu trebuie să se sfărâme în bucățele. Dacă țineți o bucată de ciocolată în mână timp de câteva secunde, începe să se topească; acest lucru se datorează faptului că ciocolatele noastre conțin 100% unt de cacao ce nu este amestecat cu unt de arahide sau cu niciun alt fel de ulei vegetal. Introduceți bucățica în gură, tineți-o pe limbă câteva momente până se topește....Apoi rotiți-o în cavitatea bucală pentru a degusta și diferitele toppinguri și, în  cele din urmă, mușcați din ea! Probabil că vă întrebați cât timp veți putea simți diferitele savori după ce ați înghițit bucata de ciocolată. Dacă vreți să încercați mai multe variații de ciocolată consecutiv, beți apă sau mâncați măr după fiecare produs pentru a vă reîmprospăta gura. Deși cafeaua se potrivește foarte bine cu ciocolata este mai bine să nu le consumați împreună întrucât stimulează exact aceeași muguiri gustativi.