Fisctic din Bronte

Cei cu gusturi cu adevărat rafinate ştiu că fisticul cel mai bun pe plan mondial se cultivă în Sicilia, la picioarele vulcanului Etna, în localitatea Bronte cu 20.000 de locuitori. Fisticul de Bronte este unul special, este cules în fiecare al doilea an. Fructul soiului din Bronte este deosebit de mare, are forma alungită, o aromă intensă şi culoarea verde a smaraldului.
Fisticul este cunoscut pentru efectul său terapeutic, fiind considerat a fi un puternic afrodisiac. Seminţele străvechi cultivate la picioarele Etnei au devenit un ingredient de lux, fiind exportate în întreaga lume. ”Aurul verde” din Bronte şi-a făcut apariţia în afara cofetăriilor şi în bucătăriilor cele mai de seamă, datorită unor şefi de bucătărie excelenţi din Sicilia.
De ce acest fruct este atât de unic? Fisticul de Bronte nu este prăjit, nici sărat ca soiul din Iran sau din America vândut prin magazine. Se cunoaşte deja, solul este cauza pentru care acest fistic este atât de deosebit. Fisticul cultival pe terase la picioarele vulcanului Etna se dezvoltă pe un sol bogat în siliciu, acest fapt explică aroma lui unică. Gustul lui deosebit se datorează climei zonei în care este cultivat. Datorită înălţimii de 800 m deasupra mării, căldura zilei alternează cu nopţi răcoroase. Datorită variaţiilor de temperatură, scade conţinutul de umiditate a fructului, aromele apar mai concentrate. Fisticul de Bronte este foarte sensibil la temperatură şi la lumină. 
Din această cauză este tratat cu o grijă special în perioada culegerii, după 2-3 zile de uscare la soare se păstrează cu coajă în camere frigorifice (se curăţă numai înainte de valorificare, la solicitarea clientului) în acest mod îşi păstrează calitatea chiar şi timp de doi ani, până la următorul sezon de culegere

Petale de violete glasate

Toporaşele glazurate nu întâmplător au fost delicatesele preferate ale prinţesei Sissi: aroma lor ameţitoare, dulce, completează excelent restul delicateselor, mireasma lor creează atmosferă de primăvară într-o clipă.

Petale de trandafir glasate

Gustul trandafirilor este ca şi mireasma lor! Reprezintă o revelaţie specială când mireasma trandafirilor apare sub formă de gust în gură. Acest preparat special îl cumpărăm din Franţa.

Boabe de cafea Yirga

1.    Boabele de cafea Yirga din Etiopia nu degeaba mai poartă numele de diamantul cafelelor: poartă în sine în acelaşi timp aromele determinante ale citricelor şi cele ale fructelor bacifere, care amestecându-se cu acizi marcanţi învăluie papilele gustative.

Sare neagra din Hawaii

Sarea este produsă pe insulele Hawaii. În scopul concentrării conţinutului de sare se aşează bucăţi de lavă neagră în bazine umplute cu apa mării, care conferă sării o culoare neagră specifică. Cum oare poate să fie ciocolata presărată generos cu sare marină fină?
Fantastică! La început  gustul obişnuit începe să se topească în gură. Apoi, când se topeşte prima bucăţică de sare, gustul sărat se extinde în gură şi se contopeşte cu gustul ciocolăţii. Nu grosolan, doar într-o măsură care vă face să-i rezistaţi pe veci – sau să vă îndrăgostiţi de el din prima! Recomand tuturor o încercare, acordaţi-vă o şansă înainte s-o desconsideraţi, apoi decideţi-vă care este tabăra pe care o alegeţi!

Fructe liofilizate

Esenţa  procesului  de liofilizare constă în congelarea produsului umed (cu conţinut de apă) al cărui uscare se urmăreşte, apoi, sub o presiune foarte scăzută, încălzind foarte lent produsul, apa îngheţată “dispare” din  produs. Mai exact, gheaţa se transformă brusc în aburi, sărind peste faza lichidă, are loc sublimarea. 
Cele două avantaje majore ale uscării prin îngheţare faţă de uscările tradiţionale sunt următoarele: în primul rând produsul uscat nu este expus la o căldură excesivă, componenţii valoroşi nefiind afectaţi. Nu are loc descompunerea vitaminelor, se păstrează culoarea şi gustul produsului şi nici fructoza nu este afectată. Al doilea avantaj major este că pe parcursul uscării nu este prezentă apa lichidă, ca urmare nu are loc nici o evaporare. Substanţele valoroase nu sunt eliminate din fructe împreună cu apa evaporată, păstrându-se în întregime în acestea. 

Nuci de pecan

Ca aspect seamănă mult cu nuca tradiţională, are însă un gust mai dulce, o aromă mai puternică. Este considerată un aliment ideal, conţine aproape toate cele necesare organismului. Aplicat ca topping pe ciocolată, devine pentru noi şi mai ideal! 

Alune din Piemonte

Nu numai noi suntem de părere că alunele de Piemont sunt cele mai bune pe plan mondial: şefii unor restaurante cu stea Michelin şi cofetari renumiţi sunt de aceeaşi părere. Aroma specială a alunelor care cresc exclusiv pe pantele munţilor Langhe din Italia a devenit atât de perfectă datorită vântului cu conţinut ridicat de sare care adie dinspre mare şi razelor de soare care strălucesc aici permanent. 
Gustul lor caracteristic, inconfundabil de cremos, se potriveşte excelent  cu cele trei ciocolăţi d-ale noastre.  

Sare de mare cu praf de vanilie din Tahiti

Folosit în mod corespunzător, sarea marină aromatizată cu vanilie de Bourbon are ca efect un adevărat extaz al organelor gustative: noi o combinăm cel mai des cu pastile de ciocolată cu caramel, caramelul sărat fiind un vechi preferat de-al nostru, iar apoi, pe o bază atât de sigură, putem să aplicăm ORICE, nu ne va dezamăgi!

Sare de mare cu vin roșu

Nu ne surprinde că este un produs francez!  Ile de Ré este o insulă micuţă la coastele vestice ale Franţei, de aici provine sarea. Regiunea viticolă Bordeaux nu necesită nici o prezentare. Combinarea produselor acestor două regiuni a dat naştere la această revelaţie gastronomică specială, pe care trebuie s-o încercaţi şi pe ciocolată!

Aur comestibil de 23 Karate

Aurul este folosit din timpuri străvechi ca mijloc de plată şi în diferite scopuri: oamenii din Egipt credeau că îi face nemuritori, indienii din America îl amestecau în mâncarea lor, crezând că vor putea să se ridice în aer cu ajutorul lui, în prezent se fabrică ceasuri, bijuterii din aur şi este trimis în spaţiu cu sonda spaţială Voyager.
Însă, după epoca renaşterii, în zilele noastre varianta comestibilă a aurului a devenit din ce în ce mai populară în gastronomia de vârf în întreaga lume – şi chiar şi pe ciocolăţile chocoMe.  
Societatea care îşi are sediul în pitorescul oraş Florenţa a creat forma artistică a aurului comestibil, uşor aplicabilă pentru decorarea mâncărurilor, a deserturilor, dar chiar şi a băuturilor. Deşi nu vom reuşi să zburăm consumându-l şi nici nu vom devein nemuritori, creaţiile care delectează ochii ne vor înfrumuseţa viaţa 

Argint comestibil

Strălucirea nu a fost poate niciodată mai apetisantă. Toppingul de argint comestibil reprezintă o adevărată raritate, capabil să mărească în continuare strălucirea chiar şi a unei creaţii cu grijă compuse. Deşi argintul nu dispune de un gust de sine stătător, captivează ochii prin strălucirea metalică şi prin exclusivitatea lui.

chocoMe ciocolată neagră 65%

Ciocolata de masă  cu un conţinut de 65% de cacao oferă surprize aproape tuturor papilelor gustative de pe limbă. La început gustul de cacao dominant se amestecă cu un suflu de aromă amăruie, cu scorţişoară şi cu ghimbir, apoi iese în prim plan vanilia de Bourbon amestecată cu nectarul fructelor citrice. Ciocolata de masă chocoMe este preparată exclusiv dintr-un amestec nobil  de chocoMe din Ecuador, cu boabe de cacao tipice roşcate din Asia.  

chocoMe ciocolată cu lapte 40%

1.    Boabele de cacao chocoMe din Ecuador sunt cultivate exclusiv în zona ecuatorială  a Anzilor şi datorită combinaţiei speciale a solului, boabele dispun de o aromă inconfundabilă. Ciocolata de lapte preparată prin utilizarea boabelor de cacao chocoMe cu un conţinut de cacao de 40% poartă în sine pe lângă aroma de cacao intensă şi gustul fructelor, al condimentelor egzotice respective gustul cremos al laptelui.

chocoMe ciocolată albă

Ciocolata albă chocoMe bogată în vanilie de Bourbon este preparată din unt de cacao 100% presat din boabe de cacao alese, de calitate. Aroma inconfundabilă a vaniliei completează în mod excelent laptele cremos, lăsând în final o revelaţie lină, echilibrată în gură. 

chocoMe ciocolată neagră fără zahăr

Materia primă a colecţiei noastre de ciocolată fără zahăr adăugat este o ciocolată de masă specială belgiană cu un conţinut de cacao de 53,9% şi o lume complexă, armonică, plină, preparată din boabe alese de cacao, din unt de cacao de 100%, din vanilie Bourbon şi din maltitol pentru înlocuirea zahărului.

chocoMe - ciocolată cu lapte și caramel 34%

chocoMe ciocolată de lapte cu caramel house blend 34% 
Amestecul ciocolăţii de lapte chocoMe 40% şi al unei ciocolăţi de lapte cu caramel deosebit de cremos, realizată la noi. Datorită gustului de caramel această “ciocolată cuvée” poartă în sine caracterul moale al laptelui cremos şi aromele slab afumate şi totodată aroma dulce de miere. 

chocoMe ciocolată neagră Grand Cru Madagascar 64%

Ciocolată preparată din boabe de cacao Criollo şi Trinitario, cultivate pe terenuri selectate de-a lungul râului Sambirano, pe insula Madagascar, fermentate special, care dispune de o lume excepţional de complexă a gusturilor. Pe lângă gustul de cacao slab amărui dominant evocă şi fructele bacifere roşii şi pe cele citrice, soiurile de piper care poartă arome ale fructelor tropicale şi ceaiul Earl Grey. Prin conţinutul de cacao de 64% oferă pe termen lung o senzaţie echilibrată de gust.
Materia primă a ciocolăţii este furnizată de către întreprinderea de preparare a ciocolăţii franceze (Valrhona) cu cel mai mare renume în domeniu. 

Ciocolată neagră chocoMe Cao 70%

Ciocolata franceză Cacao Barry cu un conţinut de 70% de cacao dispune de un gust de cacao copleşitor. Boabele de cacao selectate care au fost utilizate provin de pe plantaţia situată în apropierea ecuatoroului şi sunt purtătoare de arome speciale, bogate, datorate solului special şi condiţiilor climaterice favorabile. Aroma de cacao puternică a ciocolăţii este desăvârşită în ciocolată de către caracterele slab florale şi fin acidulat-fructate.

Ciocolată cu lapte Valrhorna Mariage Grand Crus 40%

The French Valrhona chocolate maker's special milk chocolate with it's 40% cocoa content is a mixture of equatorial Forastero cocoa beans, creamy milk, cane sugar and a dash of malt. Because of it's high cocoa  dry content it boasts with an astounding cocoa flavour with intensive tones of almond and a hint of vanilla. 

Ciocolată neagră Michael Cluizel 60% aromat cu cafea Arabica

Cocoa and coffee beans. Two separate and undoubtedly complex ingredients coming together as one in this uniquely flavoured piece of dark chocolate. The chocolate that chocoMe uses in this creation comes from none other than the French Michel Cluizel. They don't use aromas during the process, they combine the ingredients during conching (the mixing and pressing of finely ground, roasted cocoa beans with cocoa butter), so the hand-picked Arabica beans can enchant the silky texture of the chocolate mass.   

Ciocolată blonda Valrhona 32%

After the well known dark, milk and white chocolates, the French Valrhona chocolate maker created a fourth one, and they call it blonde. With it's wheat-like hue it falls between the milk and white chocolates in colour, in taste it is closer to the later with a high note of elementary caramel. The relative obscurity of the blonde chocolate is mostly due to the difficulty of the production process: it takes a lot of skill and knowledge to caramelize the sugar involved without burning the added milk powder.

Boabe tonka

The wrinkly, black, elongated tonka bean is an incredibly rich source of fragrance and flavour: it brings to mind vanilla, cinnamon, clove and almond at the same time. Because of this complexity it is able to bring out  a lot of different tones when paired with different chocolates: with dark chocolate it bears a highlight of cinnamon, it makes milk chocolate more fluffy and creamy, and makes oily nuts more characteristic leaving a  long lasting flavour in the mouth.

Coajă de bergamotă

Thanks to it’s characteristic fragrance the bergamot from Calabria is used mostly in the parfume industry, but this time we paired it’s fruity peel with a chocolate. The plant has a pleasantly citrus-like, fresh, slightly flowery smell, which forms an unforgettable pair with the Venezuelan chocolate speciality.